თქვენ ხართ ახლა აქ;
თავფურცელი > <1 სთ > კალმახი ქინძისა და ნიგვზის სოუსში

კალმახი ქინძისა და ნიგვზის სოუსში

ეს სოუსი, სხვადასხვა ინტერპრეტაციებით, ბევრ კულინარიულ წიგნში და ბლოგზე შემხვედრია.  რეცეპტების ნაწილში წყლის ნაცვლად ზეითუნის ზეთს იყენებდნენ, მაგრამ ჩავთვალე, რომ ნიგოზი, ზეთი და შემწვარი თევზი მეტისმეტი იქნებოდა ერთად ჩემი კუჭისთვის, ამიტომ წყლით ჩავანაცვლე.

ცხელ თევზთან ახალმომზადებული არომატული სოუსი ძალიან გემრიელი იყო.  თევზის პატარა ულუფა დარჩა და ცივიც გავსინჯე. შთაბეჭდილება: ცხელი უკეთესია. თუ დააპირებთ, მოამზადეთ მცირე ულუფა, რასაც მაშინვე მიირთმევთ.

_DSC0018 (Copy)

 

1 მუჭა ნიგოზი

1 კონა ქინძი

150 მლ წყალი

3-4 კბ ნიორი

მარილი, წიწაკა

4 კალმახი

 

თევზს წავუსვათ მარილი, პილპილი და შევწვათ ტაფაზე.

ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი კომბაინში ერთიან მასად ვაქციოთ. ცხელ თევზს შიგნიდან და გარედან წავუსვათ, 15-20 წუთი დავტოვოთ, რათა არომატი უკეთ გაუჯდეს,  შემდეგ კი სუფრასთან მივიტანოთ.

კომენტარები

კომენტარი

Nino Jananashvili
ბლოგ რატატუის ავტორი და Ratatui Food & Media-ს თანადამფუძნებელი, ფრანგული ენის სპეციალისტი, ფუდბლოგინგისა და ფოტობლოგინგის ხანგრძლივი გამოცდილებით. ჰყავს მეუღლე და ორი ქალიშვილი. 2014 წლიდან ცხოვრობს ამერიკაში და ახლა უკვე ამერიკულ რეცეპტებსაც უზიარებს მკითხველს.
http://www.ratatui.me

7 thoughts on “კალმახი ქინძისა და ნიგვზის სოუსში

  1. I like the helpful info you provide in your articles. I
    will bookmark your weblog and check again here regularly.

    I’m quite certain I will learn lots of new
    stuff right here! Best of luck for the next!

  2. Hello I am so happy I found your blog page, I really found you by accident, while I was looking on Bing for
    something else, Anyhow I am here now and would just like to say kudos for a remarkable post and a all round exciting blog (I
    also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I have saved it
    and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be
    back to read a lot more, Please do keep up the excellent work.

Leave a Reply

Top