თქვენ ხართ ახლა აქ;
თავფურცელი > ევროპული > გლინტვეინი

გლინტვეინი

ცხელი ჩაი

ცხელი ყავა

ცხელი კაკაო

ცხელი შოკოლადი

ეს ყველაფერი ძალიან კარგია და მეც ძალიან მიყვარს, თუმცა მგონია რომ ცივ ზამთარს ისე არაფერი უხდება, როგორც ცხელი გლინტვეინი.  თან რა მარტივია გაკეთება, თან რა სასიამოვნო პროცესია, როცა ცხელ, სურნელოვან სითხეს თავს დასტრიალებ და გაყინულ ჰაერს შერეული მიხაკ-დარიჩინის სურნელი უკვე სულს გითბობს.

გჭირდებათ ღვინო, რომელიც დარწმუნებული ვარ სახლში მოგეპოვებათ, სულ რაღაც 1 ლიტრი წითელი ღვინო, იქვე ერთი ფორთოხალი და ერთიც ლიმონი, ცოტა მიხაკი და კიდევ უფრო ცოტა  ახალ დაფქული დარიჩინი, მეტი სიმძაფრისთვის.

ერთი ფორთოხალი და ნახევარი ლიმონი ჩაწურეთ ქვაბში, ჩაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი შაქარი და რამდენიმე მარცვალი მიხაკი და 1 მარილის კოვზის ოდენა დარიჩინი, ადუღეთ რამდენიმე წუთი, მოსიროფო, ოდნავ ბლანტი სითხის მიღებამდე და ამის შემდეგ ჩაასხით წითელი ღვინო. მიიყვანეთ ადუღებამდე, მაგრამ არ აადუღოთ, რათა გლინტვეინს ალკოჰოლი შეუნარჩუნოთ, გადმოდგით ცეცხლიდან და მაშინვე ჩაამატეთ ფორთოხლის რამდენიმე ნაჭერი უფრო მეტი არომატისთვის.

გაამოთ! :)

glintveini

კომენტარები

კომენტარი

Tamara Mirianashvili
If you want to tell people the truth, make them laugh, otherwise they'll kill you.” ― Oscar Wilde თამარა არის Ratatui Food & Media-ს თანადამფუძნებელი, პროფესიონალი ფოტოგრაფი, მთარგმნელი (ინგლისური ენის სპეციალისტი) და ბლოგერი.
http://eatandtour.com

2 thoughts on “გლინტვეინი

Leave a Reply

Top