თქვენ ხართ ახლა აქ;
თავფურცელი > ეს საინტერესოა > როგორ “მზადდება” გაყინული ქათამი [+VIDEO]

როგორ “მზადდება” გაყინული ქათამი [+VIDEO]

Frozen-chicken-jpgთქვენც ყიდულობთ ლამაზ, დაბუსკუნებულ-დაპიტკინებულ, მსუქან და ხორციან გაყინულ ქათამს, იდეალური მრგვალი – რუბენსის ფორმებით?

ქვემოთ იხილავთ, როგორ მზადდება ასეთ ქათმები, თურმე ყველგან :(

cjicken

ეს ქათმის წარმოების საერთაშორისო და აღიარებული პრაქტიკაა.

ის დრო, როცა წონაში ისარგადაწეული სასწორით გვატყუებდნენ, წავიდა. ახლა ყველაფერი უფრო მაღალტექნოლოგიურად ხდება.

უკეთეს შემთხვევაში ქათამს მხოლოდ წყლით ბერავენ, უარეს შემთხვევაში კი მარილით, დანამატებით, რომელიც წყლისგან განსხვავებით, უკვე მოხარშული/შემწვარი ხორციდან უმტკივნეულოდ კი არ გამოდის, შიგნითვე რჩება. რა შედეგები აქვს ამ ყველაფერს, ჯერ ბოლომდე შესწავლილი არ არის.

ABP34-00000254-001

ევროკავშირში არც წყლით გაბერვაა აკრძალული და არც ასეთი დანამატები, თუმცა იქ მწარმოებელს მოეთხოვება, ყველაფერი იარლიყზე დაიტანოს, შესაბამისი ზომის შრიფტით, რომ მყიდველს არჩევანის გაკეთების საშუალება მაინც ჰქონდეს. ჩვენთან ასეთი მკაცრი რეგულაციები ჯერჯერობით არ არსებობს.

სტატიები ამ თემაზე უცხოურ პრესაში: 

DailyMail – If only water was ALL they pumped into your chicken

MailOnline – Secrets of the supermarket frozen chickens pumped full of water and additives in cement-mixer style machines 

The Guardian – Supermarkets selling chicken that is nearly a fifth water

კომენტარები

კომენტარი

One thought on “როგორ “მზადდება” გაყინული ქათამი [+VIDEO]

Leave a Reply

Top